Move4AIR: AlleenSamen sporten tegen taaislijmziekte

 

Wauw, wat een jaar

Een jaar geleden werd ook Skate4AIR uitgedaagd door het Corona virus en de daaropvolgende crisis. Na de meest succesvolle editie in het Skate4AIR bestaan, hebben wij scenario’s ontwikkeld ten aanzien van het jaar dat op ons afkwam. Schaatsen betekent in ons geval geld ophalen voor ons doel. Onderzoek en onderzoekers, maar vooral mensen met taaislijmziekte zijn afhankelijk van ons succes en resultaat. Niet schaatsen is dus geen optie, maar wat als dat simpelweg niet kan? Omdenken was noodzakelijk! Maar hoe dan? 

We bedachten Move4AIR. Op het ijs verleggen we ieder jaar onze grenzen, nu verleggen wij ook onze grenzen buiten het ijs. Alleen samen sporten én met elkaar virtueel de uitdaging aangaan. De 11e editie van Skate4AIR werd uitgesteld tot de winter van 2022. Met Move4AIR organiseerden wij een veilig alternatief dicht(er)bij huis.

We brachten met 4 Move4AIR Flows en een Alternatieve D-Day 1088 deelnemers in beweging voor onderzoek tegen taaislijmziekte. Maar liefst 67 deelnemers daarvan hebben zelf taaislijmziekte. In totaal werd meer dan 125.000 kilometer bewogen in 9.000 uren, dat is ruim 3 keer een ronde om de aarde in 375 dagen. 
 
Een jaar geleden hadden we niet durven dromen van deze prestaties. De eindopbrengst van €209.280 maakt ons nog trotser en motiveert ons als organisatie om in beweging te blijven. Totdat het niet meer nodig is en er voor iedere CF-patiënt een medicijn is. Dat doel komt steeds dichterbij. We kijken alweer vooruit en de voorbereiding voor de 11e Skate4AIR editie is gestart.

 
Skate4AIR 2022
Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en wil je blijven bewegen tegen taaislijmziekte? Houd de website van Skate4AIR en de socials in de gaten. En zet deze data, maar vast in de agenda (onder voorbehoud):
  • Skate4AIR Classic: dinsdag 25 januari 2022
  • Skate4AIR Daylight Challenge: vrijdag 25 februari 2022

 

#WhatMovesYou - Karen Schellekens

Karen Schellekens, deelnemer met taaislijmziekte, zette zich in voor Move4AIR in de Happy Fit Flow. Samen met haar Team Beat CF, waarvan alle 4 de deelnemers taaislijmziekte hebben, maaktte ze kilometers om geld op te halen voor onderzoek tegen taaislijmziekte. Want dat is nog steeds hard nodig!

Zij heeft een ‘gunstige’ mutatie van taaislijmziekte, maar dat geldt niet voor iedereen. Daarom gaat de opbrengst van Move4AIR dit jaar naar onderzoek naar zeldzame mutaties. Karen begon de Challenge met de motivatie om goed en gezond bezig te zijn door lekker te wandelen en een goed doel te steunen.

  

Over Move4AIR Move4AIR 2020-2021 Skate4AIR

Lees meer Lees minder

Opgehaald

135.846
100% bereikt van het totaalbedrag € 135.000