Normal 484b19838a7415ecdc21f86991f74568bbec793f

Crossen door de bossen met CF voor CF

Jorg Nouws

( Special Elfsteden Fiets Challenge (532 km) )

Opgehaald

2.690
269% bereikt van mijn streefbedrag € 1.000
Afgesloten Je kunt niet meer doneren

Ik ben Jorg Nouws, 27 jaar en ik heb cystic fibrosis (CF), ook wel taaislijmziekte genoemd. Ik ben woonachtig in Zundert en ik heb naast mijn werk veel hobby's. Deze hobby's zijn vrijwel allemaal gerelateerd aan sport. Daarom wil ik de sport gebruiken om een beter leven met CF mogelijk te maken voor alle patiënten. Voor mensen met CF is sporten namelijk niet vanzelfsprekend.

Door de goede medische zorg is het voor mij mogelijk om te sporten. Via deze challenge wil ik laten zien dat sporten met CF mogelijk is en tegelijkertijd ook een goed medicijn. Daarnaast zou ik met mijn deelname aan Move4Air geld in willen zamelen voor meer onderzoeken en betere medicijnen.

Ik ga deze challenge volbrengen op mijn crossfiets. De kilometers ga ik zoveel mogelijk offroad afleggen. Je kunt de donaties en blog bijhouden op deze pagina. De (hopelijk inspirerende) routes en afgelegde kilometers zullen te volgen zijn via Strava. Via Challenge Hound is de virtuele route te zien die ik af ga leggen.

Strava: https://www.strava.com/athletes/16470098

Challenge Hound: https://www.challengehound.com/challenge/e4c9bb50-dcc7-11ea-aee0-396949eb486a

 

OVER MOVE4AIR

Move4AIR: bewegen voor de kans op een normaal leven Move4AIR wil mensen met taaislijmziekte (Cystic Fibrosis) de kans op een normaal leven geven. Daar bewegen we voor. Op het ijs en daarbuiten. Want dat doel is dichterbij dan ooit! Dankzij de ontwikkeling van nieuwe medicatie, voor iedereen met taaislijmziekte. Dat onderzoek heeft nog een laatste zetje nodig. Daar zorgen wij voor!

 

Coronavirus

Het coronavirus laat zien, dat dat laatste zetje nu echt nodig is. Onder normale omstandigheden leven mensen met taaislijmziekte al heel gedisciplineerd om niet ziek te worden. Door hun dagelijkse behandeling te volgen, hygiëne voorschriften strikt na te leven en terughoudend te zijn in contact met anderen. Nu is dat nog veel belangrijker en hebben we allemaal ondervonden hoe belastend dat is. Daarom sporten we op deze manier samen en blijven we bewegen tot het niet meer nodig is!

 

Uitdagende challenges

Move4AIR organiseert uitdagende challenges waarmee onze deelnemers hun grenzen verleggen. Virtueel sporten met echt gemaakte kilometers. Uiteraard volgens de geldende 'corona spelregels' (de overheidsmaatregelen met betrekking tot social distancing).

#CF #taaislijmziekte #steentjebijdragen #crossendoordebossen 

Beschikbare challenges:

  • Helftsteden Run Challenge (100km)
  • Special Elfsteden Fiets Challenge (532 km)
  • Elfsteden Skeeler Challenge (200km)
  • Weissensee Fiets Challenge (1161 km)
  • Helftsteden Wandel Challenge (100km)
  • Elfsteden Fiets Challenge (200km)
  • Channel Swim Challenge (33 km)
  • Mixed Movement Challenge (50 uur)
  • Olympus Challenge (2917 m)
  • Everesting Challenge (8848 m)

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.