Normal 34cd8536faddcfacdf6d058297555f65d9466898

Otto's 200km

Otto Cazemier

( Weissensee Skate Challenge (200km) )

Opgehaald

878
117% bereikt van mijn streefbedrag € 750
Afgesloten Je kunt niet meer doneren

Inmiddels 15 jaar geleden kregen we bericht dat de kinderen van goede vrienden van ons de ziekte CF (cystic fybrosis, taaislijmziekte) bleken te hebben. Tot dan toe had ik nog nooit van deze ziekte gehoord. Wat we toen hoorden was echter niet fijn. Grote gevoeligheid voor longinfecties waardoor een steeds verder teruglopende longcapaciteit en een levensverwachting van rond de 30 jaar.

Voor onze vrienden begon een nieuw leven vol met ziekenhuisbezoeken, dagelijkse behandelingen en medicatie en voortdurende zorg om de gezondheid van hun kinderen. Wat zij verder deden was hun kinderen zoveel mogelijk aan te moedigen om te bewegen en te sporten. Want waar voor gezonde mensen sport misschien een ‘extra’ is, is het voor CF-patiënten een noodzaak om de gevolgen van hun ziekte te vertragen. Kijk bijvoorbeeld naar dit filmpje.

http://vimeo.com/58706045

11 Jaar geleden werd gestart met het initiatief van Skate4air. Een evenement waarbij al dan niet getrainde schaatsers proberen 200 km op de Weissensee af te leggen om sponsorgelden te verzamelen voor de bestrijding van CF. Het enthousiasme spatte van de organisatie af en al snel werd Skate4air de grootste geldinzamelingsactie onder auspiciën van de CF-stichting NCFS. Nu is Skate4air een platform van hoop en inspiratie. Hoop omdat goede behandelingsmogelijkheden voor de ziekte dichterbij zijn dan ooit. Behandelingsmethoden mede gefinancierd vanuit de opbrengsten van de actie. Inspiratie omdat het fantastisch is om te zien hoe ook CF-patiënten –zowel jong als oud- deelnemen aan het schaatsen. 

Na 10x Skate4Air, dit jaar vanwege Corona geen grote schaatsactie. Maar ook in deze tijd blijft de strijd tegen CF hard nodig! Vandaar alle acties onder de noemer 'Move4Air Winterflow'. Ook ik doe hieraan mee, met een bescheiden sportieve inspanning. Ik hoop dat het helpt weer geld voor CF onderzoek en medicijnen bij elkaar te brengen. Help je ons mee door mijn actie te ondersteunen?

 

Beschikbare challenges:

  • Helftsteden Run Challenge (100km)
  • Weissensee Skate Challenge (200km)
  • Luleå Sea Ice Schaats Challenge
  • Hour a Day Challenge
  • Helftsteden Wandel Challenge (100km)
  • Elfsteden Fiets Challenge (200km)
  • Limited Fiets Challenge (1265km)

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.