Motivaties en ervaringen deelnemers

#WhatMovesYou 

In de serie ‘#WhatMovesYou?’ vertellen onze deelnemers van Flow #1, Flow #2 en de Winter Flow wat hen beweegt om mee te doen met Move4AIR.

 

Ayla Hellemans

‘What moves you?’ Vroegen we Move4AIR deelneemster Ayla, die zelf taaislijmziekte heeft: "Ik hoop dat er ooit een medicijn komt wat ons mega hard kan helpen en ervoor zorgt dat CF niet meer levensbedreigend is." Zo komt Ayla in beweging voor iedereen met taaislijmziekte.

Guus Olijerhoek

Guus Olijerhoek en Karin Terhürne trotseerden de Duitse en Oostenrijkse fietspaden voor Move4AIR. Karin zette koers richting de Weissensee en Guus sprintte richting Luleå. Nieuwsgierig waarom zij zich hebben ingezet voor Move4AIR? Guus vertelde hierover in de volgende video.

 

Anthony van Vliet

We vlogen over naar Italië 🇮🇹 voor een speciale aflevering van ‘#WhatMovesYou?’. Samen met zijn zoon Niels, trotseerde Anthony van Vliet de bekende Italiaanse toppen . Bergpassen waaronder de Passo Stelvio (2.578 hoogtemeters) en Passo di Gavia (2.621 hoogtemeters) werden beklommen voor Move4AIR. In totaal heeft hij ruim 18.761 hoogtemeters op zijn naam staan. Dat is ruim 2 keer de Mount Everest. En volgens Anthony is hij nog nooit zo fit geweest in de zomervakantie. Nieuwsgierig waarom hij zich inzet voor Move4AIR? 

 

Bente Aalbers

Bente is arts-onderzoeker van het UMC Utrecht en zet zich in voor Move4AIR. Zowel via haar werk als privé, heeft ze te maken met taaislijmziekte en ervaart ze waarom het zo belangrijk is geld op te halen voor onderzoek tegen taaisijmziekte. 

 

Sanne Quik

Deelnemer van Skate4AIR Sanne Quik zet zich al jaren in voor haar schoonzusje Marieke met taaislijmziekte. Sanne vertelt waarom zij de challenge samen met haar moeder Lucia is aangegaan en hoe zij haar omgeving stimuleert om in beweging te komen tegen taaislijmziekte.

Olaf Sterkenburg

Olaf Sterkenburg, deelnemer van zowel Move4AIR als Skate4AIR én ook onze vrijwillige voorzitter, staat op de befaamde brug van de Weissensee. Hij vertelt waarom we het Move4AIR initiatief zijn gestart. 

Jill Oosterbaan

Jill Oosterbaan zet zich samen met 50 deelnemers in voor Move4AIR. Ze heeft een zeldzame mutatie van taaislijmziekte en voor haar is er nog geen medicijn. De opbrengst van Move4AIR gaat dit jaar naar onderzoek naar zeldzame mutaties. Met het onderzoek komt er voor haar hopelijk ook een medicijn.

Derrik Snoeijer

Derrik Snoeijer zet zich in voor Julian van 8 jaar. Met elke stap die Derrik neemt, hoopt hij een bijdrage te leveren aan een betere wereld voor Julian en iedereen met taaislijmziekte.

David van Nunen

David, degenschermer van het Nederlands Team, zet zich ook in voor Move4AIR. Een schermmaatje van zijn eerste schermclub heeft taaislijmziekte. Naast het schermen, heeft hij de hardloopschoenen aan getrokken om 100 km in 5 weken te voltooien.

 

Annemieke de Ridder

Annemieke heeft meegedaan aan de Helftsteden Run Challenge en 100 km volbracht. Zij zet zich in voor haar zoontje met taaislijmziekte.