Motivatie Niels Olijerhoek

 

Niels Olijerhoek, 15 jaar, heeft zich gedurende 5 weken ingezet voor Move4AIR. Hij heeft taaislijmziekte en is samen met zijn vader de uitdaging aangegaan om 200 km te schaatsen.

 

Hoe verliep de challenge in de Move4AIR Winter Flow?

De Move4AIR Weissensee Schaats Challenge ging in het begin erg goed.  Ik was lekker op weg richting het behalen van de 200 kilometer en toen gingen de ijsbanen dicht. Ik vond het erg jammer dat ik niet meer op IJsbaan Kardinge kon schaatsen, want ik ging 2 à 3 keer in de week. Ik lag goed op schema, met gemiddeld 20 kilometer per training. Met 2 keer per week schaatsen zou ik het precies halen. Daarnaast had m’n vader, die ook aan de challenge meedeed, de volgende training bedacht: non-stop rondjes rijden. In totaal hebben we 75 rondjes gereden dat neerkomt op 38 kilometer. Dit gaf een goede boost om de 200 kilometer te behalen. Doordat ik taaislijmziekte heb, ben ik gewend om me flexibel op stellen en om te gaan met veranderde situaties. De eindstreep hebben we gehaald, omdat we de uitdaging mochten afmaken met de sport naar keuze. Ik heb voor de fiets gekozen.

 

 

Wat heeft het je gebracht? 

Ik ben in ieder geval vaker gaan schaatsen. Daardoor ben ik steeds harder gaan schaatsen en is mijn schaatstechniek erop vooruitgegaan. Vanwege het feit dat ik taaislijmziekte heb, probeer ik mijn lichaam goed op conditie te houden. Qua fitheid ben ik ook iets verbeterd. 

 

Hoe ging het je af om het sponsorgeld op te halen? 

Het ophalen van het sponsorgeld is eigenlijk best wel goed gegaan. In totaal heb ik €597,50 opgehaald voor onderzoek tegen taaislijmziekte. Ik heb op social media gedeeld dat ik meedeed aan de Move4AIR Winter Flow en de link naar de actiepagina gedeeld. Mijn ouders hebben het ook in hun netwerk verspreid. Daardoor hebben we familie geïnspireerd. Mijn tante en 2 nichten hebben zich ook tijdens deze flow ingezet met Team Boterkoek. Schaatsen is niet hun ding, maar nu hadden ze de mogelijkheid om te kiezen uit diverse sporten en voor de wandel challenge gekozen.  

 

Zou je nog een keer mee willen doen?

Als er een nieuwe Move4AIR Flow komt, dan doe ik zeker mee!