Motivaties en ervaringen deelnemers

#WhatMovesYou 

In de serie ‚Äė#WhatMovesYou?‚Äô vertellen onze deelnemers van Flow #1, Flow #2, de Winter Flow en de Happy Fit Flow wat hen beweegt om mee te doen met Move4AIR.

 

Karen Schellekens

Karen Schellekens, deelnemer met taaislijmziekte, zet zich in voor Move4AIR. samen met haar Team Beat CF, waarvan alle 4 de deelnemers taaislijmziekte hebben, maakt ze kilometers om geld op te halen voor onderzoek tegen taaislijmziekte. Want dat is nog steeds hard nodig!

Zij heeft een ‚Äėgunstige‚Äô mutatie van taaislijmziekte, maar dat geldt niet voor iedereen. Daarom gaat de opbrengst van Move4AIR dit jaar naar onderzoek naar zeldzame mutaties. Karen begon de Challenge met de motivatie om goed en gezond bezig te zijn door lekker te wandelen en een goed doel te steunen.¬†

Familie Hooge

De gehele Familie Hooge is van de partij voor Move4AIR! Met elkaar zetten ze zich in voor Seth (16 jaar) en iedereen met taaislijmziekte. In bijna elke challenge vind je een enthousiaste Hooge deelnemer. Met hun inzet willen zij zoveel mogelijk mensen in beweging krijgen √©n meer aandacht schenken aan taaislijmziekte. Het gezin heeft al ruim ‚ā¨500 opgehaald voor onderzoek.

 

Jochem Uytdehaage

Dit keer is onze enige echte ambassadeur Jochem Uytdehaage aan de beurt in de WhatMovesYou-serie. Jochem heeft met elke flow meegedaan én sponsorgeld ingezameld voor onderzoek tegen taaislijmziekte. Hij vertelt waarom hij zo trots is om zich samen met alle deelnemers in te zetten. 

Simon Kram Mechan Groep

In de laatste WhatMovesYou video van dit Move4AIR seizoen niemand minder dan onze partner Mechan Groep. De afgelopen jaren heeft de Mechan Groep zowel Stichting Skate4AIR als Team Skate4AIR gesteund en ons dichterbij ons doel gebracht: een medicijn voor iedereen met taaislijmziekte. Daar zijn wij ontzettend trots op. Simon Kram, Marketing Manager van de Mechan Groep, vertelt in de video waarom zij zich inzetten. Wist je dat maar liefst 20 medewerkers hebben meegedaan aan de challenge. Ze komen niet alleen in beweging voor het goede doel, maar ook om vitaler op de werkvloer te staan.

Ayla Hellemans

‚ÄėWhat moves you?‚Äô Vroegen we Move4AIR deelneemster Ayla, die zelf taaislijmziekte heeft: "Ik hoop dat er ooit een medicijn komt wat ons mega hard kan helpen en ervoor zorgt dat CF niet meer levensbedreigend is." Zo komt Ayla in beweging voor iedereen met taaislijmziekte.

Guus Olijerhoek

Guus Olijerhoek en Karin Terh√ľrne trotseerden de Duitse en Oostenrijkse fietspaden voor Move4AIR. Karin zette koers richting de Weissensee en Guus sprintte richting Lule√•. Nieuwsgierig waarom zij zich hebben ingezet voor Move4AIR? Guus vertelde hierover in de volgende video.

 

Anthony van Vliet

We vlogen over naar Itali√ę ūüáģūüáĻ voor een speciale aflevering van ‚Äė#WhatMovesYou?‚Äô. Samen met zijn zoon Niels, trotseerde Anthony van Vliet de bekende Italiaanse toppen ‚õį. Bergpassen waaronder de Passo Stelvio (2.578 hoogtemeters) en Passo di Gavia (2.621 hoogtemeters) werden beklommen voor Move4AIR. In totaal heeft hij ruim 18.761 hoogtemeters op zijn naam staan. Dat is ruim 2 keer de Mount Everest. En volgens Anthony is hij nog nooit zo fit geweest in de zomervakantie. Nieuwsgierig waarom hij zich inzet voor Move4AIR?¬†

 

Bente Aalbers

Bente is arts-onderzoeker van het UMC Utrecht en zet zich in voor Move4AIR. Zowel via haar werk als privé, heeft ze te maken met taaislijmziekte en ervaart ze waarom het zo belangrijk is geld op te halen voor onderzoek tegen taaisijmziekte. 

 

Sanne Quik

Deelnemer van Skate4AIR Sanne Quik zet zich al jaren in voor haar schoonzusje Marieke met taaislijmziekte. Sanne vertelt waarom zij de challenge samen met haar moeder Lucia is aangegaan en hoe zij haar omgeving stimuleert om in beweging te komen tegen taaislijmziekte.

Olaf Sterkenburg

Olaf Sterkenburg, deelnemer van zowel Move4AIR als Skate4AIR én ook onze vrijwillige voorzitter, staat op de befaamde brug van de Weissensee. Hij vertelt waarom we het Move4AIR initiatief zijn gestart. 

Jill Oosterbaan

Jill Oosterbaan zet zich samen met 50 deelnemers in voor Move4AIR. Ze heeft een zeldzame mutatie van taaislijmziekte en voor haar is er nog geen medicijn. De opbrengst van Move4AIR gaat dit jaar naar onderzoek naar zeldzame mutaties. Met het onderzoek komt er voor haar hopelijk ook een medicijn.

Derrik Snoeijer

Derrik Snoeijer zet zich in voor Julian van 8 jaar. Met elke stap die Derrik neemt, hoopt hij een bijdrage te leveren aan een betere wereld voor Julian en iedereen met taaislijmziekte.

David van Nunen

David, degenschermer van het Nederlands Team, zet zich ook in voor Move4AIR. Een schermmaatje van zijn eerste schermclub heeft taaislijmziekte. Naast het schermen, heeft hij de hardloopschoenen aan getrokken om 100 km in 5 weken te voltooien.

 

Annemieke de Ridder

Annemieke heeft meegedaan aan de Helftsteden Run Challenge en 100 km volbracht. Zij zet zich in voor haar zoontje met taaislijmziekte. 

 

Niels Olijerhoek

 

 

Niels Olijerhoek, 15 jaar, heeft zich gedurende 5 weken ingezet voor Move4AIR. Hij heeft taaislijmziekte en is samen met zijn vader de uitdaging aangegaan om 200 km te schaatsen.

 

Hoe verliep de challenge in de Move4AIR Winter Flow?

De Move4AIR Weissensee Schaats Challenge ging in het begin erg goed.  Ik was lekker op weg richting het behalen van de 200 kilometer en toen gingen de ijsbanen dicht. Ik vond het erg jammer dat ik niet meer op IJsbaan Kardinge kon schaatsen, want ik ging 2 à 3 keer in de week. Ik lag goed op schema, met gemiddeld 20 kilometer per training. Met 2 keer per week schaatsen zou ik het precies halen. Daarnaast had m’n vader, die ook aan de challenge meedeed, de volgende training bedacht: non-stop rondjes rijden. In totaal hebben we 75 rondjes gereden dat neerkomt op 38 kilometer. Dit gaf een goede boost om de 200 kilometer te behalen. Doordat ik taaislijmziekte heb, ben ik gewend om me flexibel op stellen en om te gaan met veranderde situaties. De eindstreep hebben we gehaald, omdat we de uitdaging mochten afmaken met de sport naar keuze. Ik heb voor de fiets gekozen.

 

 

Wat heeft het je gebracht? 

Ik ben in ieder geval vaker gaan schaatsen. Daardoor ben ik steeds harder gaan schaatsen en is mijn schaatstechniek erop vooruitgegaan. Vanwege het feit dat ik taaislijmziekte heb, probeer ik mijn lichaam goed op conditie te houden. Qua fitheid ben ik ook iets verbeterd. 

 

Hoe ging het je af om het sponsorgeld op te halen? 

Het ophalen van het sponsorgeld is eigenlijk best wel goed gegaan. In totaal heb ik ‚ā¨597,50 opgehaald voor onderzoek tegen taaislijmziekte. Ik heb op social media gedeeld dat ik meedeed aan de Move4AIR Winter Flow¬†en de link naar de actiepagina gedeeld. Mijn ouders hebben het ook in hun netwerk verspreid. Daardoor hebben we familie ge√Įnspireerd. Mijn tante en 2 nichten hebben zich¬†ook¬†tijdens deze flow ingezet¬†met¬†Team Boterkoek. Schaatsen is niet hun ding, maar nu hadden ze de mogelijkheid om te kiezen uit diverse sporten¬†en voor de wandel challenge¬†gekozen. ¬†

 

Zou je nog een keer mee willen doen?

Als er een nieuwe Move4AIR Flow komt, dan doe ik zeker mee!