Over Move4AIR

Move4AIR: we gaan voor genezing!

Move4AIR is een initiatief van de organisatie van Skate4AIR. Skate4AIR verlegt grenzen! Op het ijs én daarbuiten. Zo ondersteunen we baanbrekend wetenschappelijk onderzoek. Omdat mensen met Cystic Fibrosis (ook wel taaislijmziekte) dagelijks hun grenzen verleggen.

Skate4AIR gaat voor genezing! Dat gaat niet zomaar. Er is nog veel onderzoek, geld en inzet nodig. Maar het kan! Samen maken we het mogelijk. Met iedere kilometer komen we dichter bij genezing. Onderweg maken we het leven van iedereen met taaislijmziekte steeds een beetje beter.

Al 10 jaar gaan we met Skate4AIR het ijs op onder begeleiding van onze ambassadeur Jochem Uytdehaage onze grenzen zoals mensen met taaislijmziekte dat dagelijks moeten doen. Met Move4AIR bewegen we ook buiten het ijs om mensen met taaislijmziekte de kans op een normaal leven te geven. Want dat doel is dichterbij dan ooit! 

Met enthousiasme en doorzettingsvermogen gaan we de uitdaging aan. We blijven #bewegenomdathetnodigis! 

 

Sportieve uitdagingen

Move4AIR organiseert sportieve uitdagingen waarmee onze deelnemers hun grenzen verleggen.  Uiteraard volgens de geldende (corona) spelregels'. Virtueel strijden en sporten met echt gemaakte kilometers. Thuis, op kantoor, samen of alleen, voor jezelf en voor onderzoek tegen taaislijmziekte.

De 4 Move4AIR Flows en de Alternatieve D-Day waren een groot succes met 1088 deelnemers die in beweging kwamen voor onderzoek tegen taaislijmziekte. Maar liefst 67 deelnemers daarvan hebben zelf taaislijmziekte. In totaal werd meer dan 125.000 kilometer bewogen in 9.000 uren, dat is ruim 3 keer een ronde om de aarde in 375 dagen. 

Het opgehaalde sponsorgeld staat op €209.280. Een waanzinnig mooi bedrag waar we natuurlijk trots op zijn! Én  het motiveert ons als organisatie om in beweging te blijven. Totdat het niet meer nodig is en er voor iedere CF-patiënt een medicijn is. Dat doel komt steeds dichterbij.

Sponsoring

Deelnemers aan Move4AIR laten zich voor hun uitdaging sponsoren. Op die manier geven zij de strijd tegen taaislijmziekte dat noodzakelijke duwtje in de rug.  

 

Lees hier meer over Skate4AIR. 

Benieuwd wat we in 10 jaar hebben bereikt? Check de infographic

 

Doel Move4AIR 2021  Challenges  Contact