Workrates Milestones Challenge

In samenwerking met onze nieuwe partner Workrate hebben we een Challenge gemaakt: de Workrates Milestones Challenge. De medewerkers van Workrate gaan samen de sportieve uitdaging aan en zoveel mogelijk kilometers bewegen in 4 weken (31 dagen). 

Voor Workrate is de gezondheid van hun medewerkers een belangrijk en actueel onderwerp. Ze doen er zo veel mogelijk aan om te zorgen dat iedereen fit en met plezier naar hun werk gaat. Beweging hoort daar bij, zeker omdat ze vaak zittend en onregelmatig werken.

Met de Workrates Milestones Challenge motiveren we de medewerkers hun grenzen te verleggen en een stapje extra te doen. De sportieve uitdaging gaan ze in diverse teams aan, zodat ze elkaar kunnen motiveren hun doel te behalen. Én de onderlinge competitie zorgt ervoor dat medewerkers meer in verbinding met elkaar staan en een stok achter de deur hebben om in beweging te komen. ​

Kom samen met je collega's in beweging en ga in een team de uitdaging aan om zoveel mogelijk kilometers af te leggen op de speciale Workrate route: Workrates Milestones Challenge. Je begeeft je op een epische route, waarbij je in willekeurige volgorde het organisatieverhaal van Workrate aflegt. Tijdens de tocht ontdek je hoe Workrate is uitgegroeid naar de organisatie van vandaag en welke mijlpalen Workrate sinds 2003 heeft bereikt.

Bekijk hier de route van de Workrates Milestones Challenge met een totale lengte van 1630 kilometer.  

 

Deelname informatie  Stappenplan inschrijving 

 

Workrates Milestones Challenge

Doe mee met de Workrates Milestones Challenge, neem het in een team op tegen je collega's én steun het goede doel.

Wat houdt deelname in?

 • Kosteloos deelnemen aan de Workrates Milestones Challenge van vrijdag 1 tot zondag 31 oktober 2021 
 • Inschrijven in een team 
 • Zoveel mogelijk kilometers afleggen in 4 weken (31 dagen) in jouw favoriete sport
 • Bewegen waar en wanneer je wil voor een fantastisch doel 
 • Inzet voor onderzoek naar taaislijmziekte
 • Met echt gemaakte kilometers een virtuele route afleggen
 • Toegang tot het platform van Challenge Hound met de Workrate Route en de klassementen 
 • Je mag sponsorgeld ophalen 

Elke kilometer levert geld op

En dat is niet het enige wat je gaat doen in deze challenge. Met je deelname aan de Workrates Milestones Challenge haal je per kilometer geld op voor onderzoek tegen taaislijmziekte. Workrate zal voor elke afgelegde kilometer een bedrag doneren aan Move4AIR.

Door te bewegen haal je dus geld op voor onderzoek. Je hoeft geen sponsorgeld op te halen, maar het mag natuurlijk wel.

Welke sporten 

Je kan jouw kilometers maken in de volgende sporten: hardlopen (ook op hardloopband), wandelen, fietsen (ook op bijv. Zwift en Tacx, niet op e-bike), roeien, zwemmen, skeeleren en schaatsen. Sporten zoals voetbal, hockey en tennis vallen onder hardlopen. 

Wat brengt deelname mij?

 • Een unieke virtuele teamchallenge 
 • Vaker bewegen in een sport naar keuze
 • Meer verbinding met je collega's 
 • Plezier en energie
 • Beloning per afgelegde kilometer voor Move4AIR
 • Virtuele Move4AIR medaille
 • Én natuurlijk alle support van de Move4AIR Organisatie 

Hoe schrijf ik me in? 

1. Schrijf je in voor de Workrates Milestones Challenge via de button doe mee

2. Maak een gratis Strava account aan via de Strava App óf kies ervoor om je kilometers handmatig in te voeren in Challenge Hound (dan hoef je geen Strava App aan te maken en kan je stap 2 overslaan)

3. In de week voor de start van de Workrates Milestones Challenge ontvang je via Workrate een email met een link om je aan te sluiten bij een Team op Challenge Hound.

4. Ready set... move en vergeet niet je activiteiten bij te houden via Strava of handmatig via Challenge Hound. 

Bekijk hier het stappenplan om je inschrijving voor de Workrates Milestones Challenge in orde te maken.

Registeren kilometers

Registreer je kilometers automatisch via de Strava App óf kies ervoor om je kilometers handmatig in te voeren in Challenge Hound.

Optie 1: Strava App 

Via de Strava App worden jouw afgelegde kilometers automatisch bijgehouden. Strava kan worden gelinkt aan het platform Challenge Hound waar de prestaties van alle deelnemers zichtbaar zijn en je virtueel kunt zien waar je je bevindt op de route van de Challenge. 

Let op: Je hebt geen betaald account nodig voor Strava. Je kan kiezen voor een gratis lidmaatschap. Strava biedt je eerst de betaal variant aan, die je dus kan overslaan. Zie hieronder de stap waarin het wordt aangeboden, maar je rechtsbovenin de optie overslaan krijgt. 

 

Bekijk de video hieronder voor de instructies om je Strava account te koppelen aan Challenge Hound.

 

 

Optie 2: Handmatig toevoegen in Challenge Hound

Bekijk de video voor de instructie om handmatig je kilometers bij te houden in Challenge Hound. 
 
 
 

 

Doe mee! Deelname stappenplan contact

  

 

 

 

Route Workrates Milestones Challenge

Met de ‘Workrates Milestones Challenge’ word je meegenomen in een epische route van in totaal 1.630 kilometer, waarbij je het organisatieverhaal van Workrate virtueel aflegt. Tijdens de tocht ontdek je hoe Workrate is uitgegroeid naar de organisatie van vandaag! En krijg je inzicht in welke mijlpalen Workrate sinds 2003 heeft behaald. Zie jij welke 10 mijlpalen van Workrate zijn verstopt in de route?

De ‘Workrates Milestones Challenge’ start in het studentenhuis van de drie oprichters in Delft. In 2003 richten de vrienden Jop Wolff, Michiel Muller en Eelco Wiertsema Workrate op. Na de oprichting van Workrate begint de reis echt! We trekken verder naar Schiphol-Rijk, waar de drie kameraden met hard werken hun eerste opdracht bij datacentrum ‘Schuberg Philis’ binnenhalen. Schuberg Philis is niet alleen de eerste klant van Workrate, maar hier hebben de drie compagnons ook hun eerste kantoor.

Met deze klant hebben de vrienden hun tweede mijlpaal bereikt met Workrate. Na dit succes gaan de vrienden verder op avontuur en behalen ze meerdere successen, waarna ze een route voortzetten naar Amsterdam om een hoofdkantoor te vestigen op de ‘Amstelveenseweg’. Onder aanvoering van de drie kompanen verplaatst het hoofdkantoor zich nogmaals, dit keer naar Amsterdam-Zuidoost op de Karspeldreef.

Na het nationale succes besluit Workrate haar vleugels uit te slaan richting het buitenland en starten bij onze oosterburen Duitsland! Aangekomen in Duitsland wordt de koers naar Bad Homburg (Frankfurt) uitgezet. Op deze locatie van het hoofdkantoor wordt het strategisch beleid verder uitgerold. Eenmaal in het buitenland gevestigd, zet de internationale reis zich voort naar het land van ‘The Three Lions’ oftewel Engeland. Nu wij hier zijn aangekomen zetten wij de koers uit naar London waar Workrate haar eerste kantoor vestigt in Engeland. Vanuit het kantoor in London bedient Workrate haar klanten in Engeland en Ierland.

Na het buitenlandse avontuur keert ‘Workrates Milestones Challenge’ weer terug naar Nederland. De reis zet zich voort richting het kantoor in Dordrecht op de Noordhoevelaan. Met dit kantoor neemt Workrate een strategische positie in voor de beveiliging in het havengebied rondom Rotterdam. Eenmaal gevestigd in Dordrecht komen wij aan bij de volgende bestemming ‘DFDS Security’ in Vlaardingen. De locatie van DFDS Security is gebruikt als promotiefilmpje om de havenbeveiliging te visualiseren.

De route nadert bijna het einde en wij keren weer terug in Schiphol-Rijk. Hier bezoeken wij onze eerste logistieke klant, namelijk Bausch and Health. Het Amerikaanse bedrijf ‘Baush and Health’ levert door de hele wereld gezondheidsproducten. Met het laatste sportdrankje van ‘Baush and Health’ hoeven wij nog maar enkele honderden meters af te leggen om onze eindbestemming te bereiken. Bij het huidige hoofdkantoor op de Tupolevlaan hebben wij alle mijlpalen van deze meeslepende ‘Workrates Milestones Challenge’ behaald. Klaar voor nog een rondje?

Hieronder vind je de route van de Workrates Milestones Challenge.